antoninavarro

Clases De Baile - Salsa Lección 10
Video sent by ambitlinguistic
Després de la poesia de la dansa africana volíem comentar una altra forma de dansa, més pròxima a nosaltres si voleu, i que té una gran acceptació social, encara que no tanta a nivell escolar que és la dansa en parella. L'àrea d'expressió corporal treballada tan pel professorat de teatre com pels d'Educació Física, cada vegada està adquirint més rellevància. Amb tot, ens volem fer ressó d'aquest element essencial del llenguatge dramàtic.
Quina millor manera per a expressar la poesia del moviment que aquesta frase del títol de "Ballar és somiar amb els peus". Encara que també podríem utilitzar altres metàfores com la del film de Marylin Monroe "Let's Make Love" traduïda com "El Multimillonario" a casa nostra, on Yves Montand interpreta una mena de "burgés gentilhome" que es feia ensenyar a ballar pel mateix Gene Kelly, en un cameo inoblidable, on aquest explicava al personatge del burgés que es volia iniciar en el món de l'expressió artística:
"Per ballar com per a actuar, recitar o cantar, no fem una altra cosa que intentar expressar emocions i sentiments amb el moviment del nostre cos. Així, si el que volem expressar és que estem enamorats, emprenyats o nostàlgics, busquem "moviments" que expressen aquestes estats d'ànim com els poetes ho fan amb els versos, el teatre amb les escenes, o els músics i cantants amb les notes".