antoninavarro
Valentí Piñot ens invita a gaudir del seu últim espectacle. Fa temps que ens havia comentat la proposta i ja ens va semblar interessantíssima: jocs de teatre en estat pur, recreació de mites universals amb un llenguatge nou, incorporació de la vis còmica de Valentí que tant bon resultat li ha donat sempre. Allí ens veurem.
“Alguna cosa fa olor a podrit a Dinamarca i no són les meues canonades, jo les tinc ben netes, brillants i més polides que una patena...”
TELMAH el llànties
Escrit, dirigit i interpretat per:
dimecres 21 de juny a les 21:00 hores
TEATRE PRINCIPAL
de Castelló de la Plana
plaça de la Pau, s/n
estrena de l’espectacle
TELMAH, és el lampista, el llauner, el llanterner del palau dels Hamlet a Dinamarca un dels llocs més sinistres i perillosos d’Europa.

Des del sistema de comunicació de les seues canonades veu, espia i escodrinya totes les maquinacions, conspiracions i complots de la cort: L’assassinat del rei pel seu germà Claudi. L’aparició de l’espectre. La innocència i la resplendent puresa d’Ofelia, el seu amor ocult. L’ànim inconstant, les depressions i la pregunta que mortifica al príncep Hamlet “Ser o no ser...”

Basant-se en la tragèdia Shakesperiana, “Hamlet, príncep de Dinamarca”, posant-la dins d’una trituradora i finalment filtrant-la en el cap d’un pallasso, apareix el personatge TELMAH, conductor sense carnet d’un espectacle on l’humor, les intrigues i la tragèdia es barregen i on amb la seua frescor i espontaneïtat, dona vida a quasi totes les escenes i personatges de l’obra.

Un espectacle on l’espectador queda imbuït amb els mateixos dubtes del príncep Hamlet, no sap si riure per la forma que utilitza TELMAH amb la seua interpretació o plorar per la tragèdia que ens explica.